Com tots sabem, a principis de novembre, celebrem la castanyada. Aquest any a l'escola la vam celebrar el 28 d'octubre.
Durant tota la setmana els nens, nenes i mestres de l'escola vam estar preparant aquest dia tan assenyalat per a nosaltres. Vam practicar cada dia les cançons que mostraríem a les famílies i ens vam familiaritzar amb les castanyes i moniatos. Vam tenir la sort de poder fer panellets per poder convidar a les famílies a berenar el dia de la festa.
Totes les classes van fer els panellets amb les seves mestres i van aprofitar per tastar la pasta de panellet, s'ha de dir que estava boníssima. Els panellets van ser de diferents sabors: el clàssic panellet de pinyons, coco, ametlla, xocolata i el típic amb la cirera vermella confitada. Que dolços, daurats i bons ens van quedar.
PER FER 1.5 KG DE PANELLETS | |
Es posen a bullir les patates amb la pell, després es treu la pell i es barreja l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar reposar una estona la barreja de tot plegat).
Podeu fer la barreja amb les mans o be amb la thermomix.
Després feu les formes amb la barreja, els pinyons o les ametlles trencades, ( va bé per enganxar els pinyons una mica de clara d’ou o ou batut), quan acabeu si voleu els podeu pintar amb el rovell de l’ou.
Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els traieu del forn i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los.
Que us vagi de gust!.
| |
Ingredients :
700 grams d'ametlles en pols 1/2kg. de sucre 2 patates petites 2 ous sencers uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor). Els nostres panellets Ingredients: Pasta dels panellets: Els panellets:
Després de passar tota la setmana preparant coses, per fi va arribar el divendres. Ens vam posar tots i totes les millors vestimentes de castanyers i castanyeres i vam donar la benvinguda als pares amb tres cançons i balls típics d'aquest dia. "Sóc un bolet molt petitó", " La castanyera" i "Marrameu torre castanyes". Els pares i famílies van quedar encantats i després van poder gaudir d'un berenar que les mestres i el cuiner Juanma van preparar amb molta dedicació, il·lusió i amor. Hi havia diferents paradetes, cada una amb una cosa: xocolata desfeta amb un assortiment de pastes, castanyes torrades, moniatos i els típics panellets. Fins i tot vam repartir uns detallets que van fer els nens i nenes per les famílies.
Va ser una tarda plena d'emocions, gresca, germanor, il·lusions i música. Esperem que la següent festa sigui igual o millor que aquesta.
Des d'aquí volem donar les gràcies a tota la gent que ens va ajudar de manera desinteressada a que aquest dia fos possible. Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració.
Fins aviat!!!
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada