dilluns, 10 d’octubre del 2016

La tardor

Bona setmana! 
 
Benvolgudes famílies:
 
 
La tardor sembla que ja ha arribat a la ciutat i a les Orenetes també. 
Per aquest motiu tota l'escola hem començat a treballar aquesta estació, aprofitant que ens porta moltes coses noves de les quals podem aprendre moltíssim. 

La tardor comença el 21 de setembre i acaba amb el solstici de l'hivern (al voltant del 21 de desembre).
 
Durant aquesta estació, les temperatures comencen a baixar, les fulles dels arbres caduca canvien el seu color verd per colors ocres fins que s'assequen i cauen ajudades pel vent que bufa amb més força que en altres estacions.
 
També podem trobar hortalisses, fruites i fruits secs de temporada com poden ser: les castanyes, els moniatos, la carabassa, el codony, la magrana, les nous, la pinya amb els seus pinyons, bolets de tot tipus i un llarg etcètera de coses que ens porta la tardor.

Els Koales, Lleons, Dinosaures i Dracs han volgut començar a investigar i experimentar que és això de la tardor. Les seves mestres han preparat algunes activitats perquè puguin començar a endinsar-se en aquesta estació i conèixer-la més.
 
 
Voleu veure que hem fet?
 
 
koales

Els Koales, han pogut descobrir les fruites d'aquesta estació, han tastat, tocat, mirat i pintat totes les fruites i fruits secs que han tingut al seu abast. Han fet estampació amb pintura d'aquestes i així han tingut l'oportunitat de descobrir la textura de la pintura i de veure que la pintura és molt més que pintar amb un pinzell en un paper.
 
 
Lleons                 
 
Els Lleons, han tingut l'oportunitat de tastar la magrana que mai l'havien tastat i es pot dir que va ser tot un èxit.
També han pogut tocar, olorar i mirar un bolet del tipus "pinatell" (comestible), són uns bolets tous i per sota tenen una espècie de suro. És una textura una mica estranya i la veritat que els hi ha sobtat i molts d'ells no li han fet massa cas, han preferit les castanyes i les pinyes que són més conegudes, dures i si piquem a terra fan soroll que els hi encanta.
Gràcies a tot el que han portat els pares, han pogut fer el racó de la tardor que fa molt de goig i cada dia anirà creixent.

 

Dinosaures
 
Els Dinosaures han pintat i decorat fulles seques, amb les quals han decorat les finestres de la classe. Ells també han fet un racó de la tardor, amb un cistell de vímet, pinyes, castanyes i boniats, realment és un racó molt acollidor i encertat per l'època en la que estem. Els dinosaures fins i tot han tingut l'ocasió de tastar el boniat, tan típic d'aquesta estació.


Dracs
 
La classe dels Dracs están treballant el projecte de la tardor.
A la clase dels grans, els hi agrada fer molt petits projectes, perque d'aquesta manera poden investigar moltes coses i veure d'on ve tot, aquesta classe és molt i molt exploradora.

Aquesta setmana, a més dels fruits típics de la tardor, també han trobat, tocat i tastar un de nou que es diu ginjol, però...

Què és un ginjol?
 
El gínjol, es una fruita comestible de forma globosa, de color rogenc o marronós quan és madur, que es produeix cap al setembre, i amb un sol pinyol. És molt similar a una pruna d'aspecte, però el seu gust recorda més aviat al de la poma.

Els gínjols són rics en sucres i mucílags i contenen una important quantitat de vitamina C. Són apreciats pel seu valor nutritiu com a fruita, natural o assecada.

També están aprenen cançons de la tardor, dites i endevinalles.
Tot això gràcies, als papis i als petits que treballant i col.laboran molt i molt amb totes les activitats.


 

Resultado de imagen de imatges infantils de la tardor dites


Ja us deixem per aquesta setmana...

Resultado de imagen de imatges infantils de la tardor dites





A les orenetes cada dia aprenem més coses i tenim més ganes de seguir aprenent. Segur que les mestres encara tenen sorpreses, ja que la tardor acaba de començar.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada