diumenge, 16 d’octubre del 2016

ESCOLA DE PARES/ GUIA AEPAP

 
Com ja sabeu, la nostra escola està conectada les 24 hores del dia amb Hospital de Nens de Barcelona
i cada mes ve la nostra pediatra, doctora del matéix hospital a  revisar els nens i nenes que vosaltres pares desitjeu que els visitin.
 
Dins d'aquest servei també ens pasen mensualment informació sobre les enfermetats més freqüents que es donan a les escoles i a més enllaços on tant nosaltres com vosaltres podeu accedir, per saber com actuar devant diferents malalties.
 
Esperem us sigui d'utilitat.
 
 
 
 

 
Tornada a l'escola
  
Després d'un estiu en el que hem pogut gaudir de les vacances i del temps en família, amb l'arribada de setembre torna la vida escolar.
 
És moment de recuperar les rutines i alguns hàbits que teníem una mica oblidats: petits i grans ens adaptem de nou als horaris i les obligacions.
 
Quan els nens i les nenes porten un parell de setmanes escolaritzats comencen les primeres infeccions. Com que encara no fa fred, els virus propis de l'hivern encara no han arribat o ho fan tímidament.
 
Us deixem alguns articles per conéixer una mica millor les principals malalties infeccioses 
 
 
 
la principal epidèmia pediátrica. Afecta principalment a lactants i nens i nenes menors de 2 anys.
 
Otitis mitja: Causant de dolor i febre.  
 
Gastroenteritis aguda: I què fer quan tenim vòmits i/o diarrees

La AEPAP
Asociación Española de Pediatría de Atención Primaria) ha publicat una guia especialment pensada per centres docents, per saber com actuar davant de determinades urgències o problemes de salut que es poden produir a l'escola.
 
La podeu descarregar en el següent enllaç. 
 
 
Tenim polls!! 
 
No ens equivoquem a l'afirmar que els polls són la principal epidèmia que hi ha a les escoles.
 
La responsabilitat compartida és l'única manera de vèncer aquesta plaga.
 
Hi ha bàsicament dos tipus de productes a fer servir per eliminar els polls: uns són a base de permetrines (fàrmac) i uns altres a base d'olis naturals (silicones). Ambdues opcions són vàlides, però sense una bona eliminació manual de les llèmenes passant la llemenera amb freqüència és fàcil que la infestació es torni a reproduir. 
 
 
  
La programació de l'Escola de Pares per aquest trimestre us interessa! 
Hi ha una nova edició del taller de RCP: saber què fer en situacions de risc vital és fonamental per les persones que estan en contacte amb infants! 
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada